Massage op de behandeltafel

Voor een massage op de behandeltafel kan gekozen worden uit onderstaande massagevormen

Ontspanningsmassage

Sportmassage

 Rug-, nek- en schoudermassage

Een ontspanningsmassage is door de rust en zachtheid uitstekend geschikt om je spieren en lichaam op een vriendelijke en milde manier te ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt ook voor rust in het hoofd. Wie regelmatig een ontspanningsmassage neemt, zal merken dat deze ook preventief werkt en je steeds gemakkelijker kunt ontspannen. Niet alleen op de massagetafel, maar ook thuis of op het werk.

Je kunt kiezen voor een volledige lichaamsmassage of bijvoorbeeld enkel de achterzijde van het lichaam.

Het doel van een sportmassage is om de doorbloeding te stimuleren en om overbelaste spieren te laten ontspannen na een sportieve inspanning. De doorbloeding wordt flink gestimuleerd waarmee afvalstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd. We spreken dan van een sederende massage.

Een sportmassage kan ook juist vóór een sportieve inspanning gegeven worden om de spieren in staat van paraatheid te brengen. We spreken dan van een stimulerende of activerende massage.

Een sportmassage kan ook preventief ingezet worden om blessures en spierpijn te helpen voorkomen.

Een sportmassage is met name bedoeld voor sporters, maar kan ook nuttig zijn voor mensen die last hebben van zogenaamde spierknopen en overbelaste spieren. Dit kan ook ontstaan bij repeterend werk, fysiek zwaar werk of lang in dezelfde houding zitten of staan. 

Klachten in de regio van nek, schouders en bovenrug kunnen ontstaan door verschillende oorzaken waaronder fysieke belasting, werkstress, hoge mentale eisen, herhaaldelijk dezelfde beweging maken (werkgerelateerd of bijvoorbeeld bij het spelen van een muziekinstrument) of lang in dezelfde houding zitten.

Deze massage beoogt deze klachten met behulp van verschillende technieken als cupping, bindweefselmassage, mobilisatie en handgrepen te helpen verminderen. 

Ook kan ik je oefeningen meegeven die de mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom en het schoudergewricht verbeteren en de spieren in dit gebied  versterken.

Hoofd(pijn)massage

Lage rugpijnmassage

Heb je regelmatig last van hoofdpijn als gevolg van bijvoorbeeld spanningen (wat zich ook kan uiten in nachtelijk knarsetanden of kaakklemmen), migraine of langdurig gebruik van pijnstillers dan kan een hoofdmassage verlichting van klachten brengen. 

Bij een hoofdmassage worden de schouders, de nek, het hoofd en het gezicht behandeld.

Ook als je geen hoofdpijnklachten hebt is dit een zeer aangename massage om je spieren in deze gebieden te helpen ontspannen.

Deze massage kan heel goed in combinatie met een volledige rugmassage gegeven worden.

Heb je last van je onderrug door bijvoorbeeld lang in één houding zitten of staan, door repeterend werk te doen, door overgewicht of door plotseling te veel inspanning te te verrichten dan kan deze massage helpen om de klachten te verminderen. 

Deze massage is een combinatie van mobilisatie- en stretchtechnieken, cupping en manuele massage. 

Bij deze behandeling worden de onderrug, de bilmusculatuur en de bovenbenen behandeld.

Binnenkort ook:

manuele lymfedrainage

en Lomi lomi massage

Manuele lymfedrainage is een behandelwijze om overtollig vocht in het lichaam te doen afvoeren via het lymfesysteem. Overtollig vocht, of ook wel oedeem, kan bijvoorbeeld ontstaan door langdurig staan of zitten of na een operatie (waar bijvoorbeeld lymfeklieren zijn verwijderd).

 

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de  onderarmen wordt gemasseerd.  Het helpt om blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.

Er zijn situaties waarbij een massage niet gegeven kan worden, de zogenaamde contra-indicaties. Check deze even voor je een massage-afspraak maakt. Twijfel je, overleg dan even met je behandelend (huis)arts of neem dan even contact met mij op via het contactformulier.