WAAROM EEN MASSAGE?

 

Stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust en pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden.

De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Handig na een (flinke) sportieve inspanning. Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Even een kadootje aan jezelf.

Een massage ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet.

 

Bij een massage komen diverse stofjes vrij:

 

Serotonine

Dit is een belangrijk gelukshormoon. Maakt je lichaam niet voldoende serotonine aan, dan kun je last krijgen van klachten als angst, depressie en slapeloosheid. Het hormoon geeft je een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid en onderdrukt gevoelens van angst, agressie en verdriet.

 

Endorfine

Dit is de lichaamseigen pijnstiller. Het geeft je een goed gevoel en vermindert de pijn. Daarnaast ondersteunt dit hormoon je weerstand.

 

Oxytocine

Dit stofje bevordert het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Het remt daarnaast bepaalde lichamelijke en geestelijke klachten die kunnen ontstaan als gevolg van stress.

 

Histamine

Dit stofje bevordert de doorbloeding.

 

Touch&Move geeft haar massages in de praktijk van Massagepraktijk Ernst in Leusden. Je kunt een afspraak maken door even een berichtje te sturen via het contactformulier of door een appje te sturen. Touch&Move neemt dan contact met je op voor het plannen van een afspraak.

 

Je kunt ook kiezen voor een massage aan huis. Dit kan zowel op de massagestoel als op de behandeltafel. Kies je voor een behandeling op de behandeltafel zorg dan voor een aangename temperatuur in je kamer (22 à 23 graden).

Voor een massage aan huis gelden andere tarieven dan een massage in de praktijk.

Indien je een afspraak wilt maken voor een massage aan huis, neem dan even contact op via het contactformulier of door een appje te sturen.

 

Raadpleeg ook even de algemene voorwaarden, zodat duidelijk is wat we van elkaar kunnen verwachten. Je vindt ze onderaan deze pagina in de grijze balk.